Mini Camping

"Het Schuttersplek"

Noordoost-Friesland is een streek die zich bij uitstek leent om op de fiets te verkennen. Met het fietsknooppuntensysteem bepaald u zelf welke route en hoeveel kilometer u wilt fietsen. Talloze fietspaden doorkruisen het landschap en brengen u op bijzondere plaatsen.

Friesland is zeer waterrijk. Daarom is er ook voldoende zwem en viswater in de omgeving van de camping. Op 3 km van de camping is een strandje met zwemwater. In Kollummerzwaag vindt u een speciaal aangelegde forelvijver. Zie www.deforelpoel.nl

Surhuisterveen en Drachten kunt u prima terecht om te shoppen. Maar ook de gezellige elfstedenstad Dokkum is een aanrader. Mocht u toch naar een grotere stad willen dan zijn ook Groningen en Leeuwarden prima te doen. Beide steden bevinden zich op +- een half uur van de camping.

In de omgeving zijn gedurende het seizoen volop activiteiten. Wij zullen u hiervan dan ook op de hoogte stellen wat er te doen is. Natuurlijk zijn er ook volop uitstapjes voor groot en klein. Hieronder vindt u een aantal attracties wat er zoal in de omgeving is te doen. Alle andere vindt u in onze informatie map op de camping.

Buitenpost: Botanische tuin de Kruidhof en het ijstijdenmuseum

www.dekruidhof.nl

www.ijstijdenmuseum.nl

Noord-Bergum: Klompenmuseum annex Scherjon’s klompenmakerij

www.klompen-scherjon.nl

Veenwouden: Speelpark Sanjefertier

www.sanjesfertier.nl

Leeuwarden Dierentuin Aqua Zoo

www.aquazoo.nl

Familiepark en Zwemkasteel Nienoord, Leek

www.nienoord-leek.nl

Veenklooster (brinkdorp) Landbouw- en ambachten museum, Museum Fogelsanghstate met het Veenkloosterbos en It Lytse Slot.

www.fogelsangh-state.nl

Dagtrip naar waddeneilanden Ameland of Schiermonnikoog

www.wpd.nl

Zwembad

www.wettervlecke.nl of www.dewelle.nl